Orthopedagogische begeleiding
Ik adviseer ouders over de ‘normale’ opvoedsituatie, maar ook begeleid ik kinderen (en hun ouders) met ontwikkeling- en gedragsproblemen. Daarnaast geef ik advies bij gedragsproblemen op school en kan waar wenselijk een intelligentiebepaling doen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen wanneer u of de school twijfelt aan het niveau van uw kind en welk onderwijsniveau het best passend zou zijn.

U kunt bij mij terecht met vragen over:
-intelligentiebepaling (afname WISC-III)
-de diagnose ADHD of PDD-NOS en hoe hiermee om te gaan.
-hoe om te gaan met de gedragsproblemen van je kind (o.a. bij strijd tussen ouders-kind, slecht luisteren, slaapproblemen)

-sociaal-emotionele problemen (o.a. omgang pesten,  angsten, boze buien, onzekerheid, omgang scheiding, somberheid)                                          
-gedragsproblemen op school
-alle andere zorgen die je hebt over je kind of de opvoeding
 
                                                          

 

 

Psychomotorisch therapie
Ik behandel mensen met psychische klachten en problemen. Klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eetproblemen of burn-out hebben ook een lichamelijke kant. Daarom richt een psychomotorisch therapeut zich speciaal op wat uw lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaams-houding, uw manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. Ik hanteer een ervaringsgerichte werkwijze en maak gebruik van bewegingsvormen en lichaamsgerichte technieken (o.a. de raindrop massage). Al doende leert u lichaamssignalen, gevoelens en gedragspatronen te herkennen en te begrijpen en uw klachten en problemen anders te benaderen. Deze therapie is geschikt voor alle leeftijdscategorieën: kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen                                                                                                         

U kunt bij mij terecht met hulpvragen omtrent:                                                                                    
-Het leren ontspannen
-Het slapen verbeteren
-Leren om meer te genieten en in h
et nu te kijken (aandachttraining/mindfullnes)
-Het verbeteren van de stemming
-Het verminderen van (faal)angst

-Verbeteren van het het lichaamsbeeld/ zelfbeeld
-Leren uw hoge eisen te verminderen en eerder tevreden te kunnen zijn
-Emoties leren voelen, uiten en/of beheersen

-Leren beter voor uzelf op te komen (assertiviteit)
-Begeleiding bij het oppakken van een sport
-Begeleiding voor ouders en kind om weer samen plezier te beleven
Meer informatie: www.pmtinfosite.nl of www.nvpmt.eu                                                                     
 

 

 

Raindrop Massage
In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. In het algemeen kan een behandeling helpen rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren te verminderen. Het kan je immuunsysteem versterken, het helpt je sneller te herstellen van verwondingen en tevens te ontspannen en nieuwe energie op te doen.
De Raindrop massage is een massage die begint bij de voeten. De voeten worden met ‘Valor’  behandeld, dit oliemengsel is belangrijk in de behandeling omdat ze het lichaam helpt energetische balans te vinden.  De daaropvolgende Vitaflex techniek met de verschillende oliën bereidt je rug voor op de Raindrop massage. Met de Vitaflex techniek worden door het werken op verschillende reflexpunten op de voeten je innerlijke lichaamssystemen gestimuleerd.
Daarna worden de verschillende essentiële oliën een voor een op de rug gedruppeld. Door het opbrengen van de olie op je rug met vederlichte bewegingen en lichte massagetechnieken trekken de plantaardige stoffen in je rugspieren. De ontspannende werking van deze massage blijft gedurende een paar dagen ‘hangen’. De oliën trekken in je lichaam en zorgen voor ondersteuning in je lichaam zelf zoals je immuunsysteem en spijsvertering.
Na het aanbrengen van de olie op de voeten en daarna de rug en de nek, sluit ik de massage af met een warme handdoek op de rug. Hierdoor wordt de o.a. verwarmende werking van de olie versterkt.

De massage duurt van begin tot eind ruim 1 uur.

De oliën die gebruikt worden bij de Raindrop massage
Valor: ingredienten zijn Spar, Rozenhout, Wierook, Blauwe boerenwormkruid en Lavendel. Valor werkt op de fysieke, geestelijke, energetische en spirituele levels. Zorgt voor een goede balans en moed.
Oregano: heeft antibacteriële  en ontstekingsremmende eigenschappen.
Thijm: is zeer antibacterieel, voorkomt de groei van infectie veroorzakende micro organismen (virussen, schimmels en parasieten). Dringt makkelijk in door de huid en komt snel in het lichaam.
Basilicum: kan de spieren ontspannen en is daarnaast ontstekingsremmend en antibacterieel.
Cipres: bevordert de circulatie, vermindert spasme en zwellingen en helpt weefsel te herstellen.
Wintergroen: is ontstekingsremmend en vermindert pijn, is perfect voor botten, gewrichten en spieren.
Marjolein: is antiseptisch en antibacterieel, ontspant zenuwen en spieren en helpt de spieren te versterken.
Pepermunt: Helpt alle oliën beter in te trekken in de huid. Bestrijdt pijn, stimuleert de circulatie en verkoelt ontstoken weefsel.
Aroma Siez: ingrediënten  zijn Basilicum, Cipres, Marjolein, Lavendel, Pepermunt. Aroma Siez is ontstekingsremmend, ontspant spieren, bevordert de circulatie en vermindert hoofdpijn.

 

 

Reiki
De oorsprong van Reiki ligt in Japan. Reiki is een Japans woord wat staat voor universele levensenergie; REI betekent universeel en KI is levensenergie. Deze universele levensenergie zit in alle levende wezens: mensen, dieren en planten. Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de universele levensenergie via de handen wordt doorgegeven. U ligt hierbij op een behandeltafel (u kunt uw kleren aanhouden). Verstoorde lichaamsfuncties worden weer in balans gebracht. Bij een Reiki- behandeling wordt Reiki energie door de “gever” doorgegeven aan de ontvanger. De gever dient hierbij alleen als “doorgeefluik” en geeft dus geen eigen energie aan de ontvanger. Reiki ontspant lichaam en geest waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor kan het lichaam blokkades opheffen zodat lichaam en geest weer in harmonie samen kunnen werken aan dat wat voor uw welzijn nodig is. Reiki heelt op alle niveaus van ons mens-zijn zowel op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden.
Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat kwalen welke zijn ontstaan door disharmonie van het lichaam verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Reiki kan ook worden gebruikt ter ondersteuning van andere heelmethodes maar is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde.
De meeste mensen voelen al een verschil na één behandeling gehad te hebben. Door meerdere behandelingen te volgen zal dit gevoel alleen maar worden versterkt.

 

Afspraken bij mij kunnen individueel gemaakt worden. Dit kan digitaal via mijn website of telefonisch.
Voor het maken van een afspraak kijk je bij het kopje aanmelden

 

 

 

 

Bewaren