Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Praktijk Margriet Menzo:
Advies, begeleiding en behandeling voor volwassenen, ouders en kinderen.

 

Orthopedagogische begeleiding
Ik adviseer ouders over de ‘normale’ opvoedsituatie, maar ook begeleid ik kinderen (en hun ouders) bij wie de ontwikkeling of opvoedsituatie anders verloopt. Daarnaast kan ik advies geven bij gedragsproblemen op school en kan waar wenselijk een intelligentiebepaling doen.

 

 

 

 

 Psychomotorische therapie (PMT)
Ik help mensen met psychosociale problemen. Hierbij kan je o.a. denken aan problemen met grenzen stellen, negatief zelfbeeld, moeite met doseren van je energie, faalangst, somberheid en verminderd zelfvertrouwen. Het verschil met een psycholoog is dat ik niet alleen praat met mensen maar ook dingen doe. Je kan hierbij denken aan bewegingsgerichte activiteiten (o.a. sport en spel), opdrachten en oefeningen gericht op lichaamservaring (o.a. ontspanningsoefeningen en massage). Deze therapie is geschikt voor alle leeftijdscategorieën: kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen. De inhoud en vorm van de therapie wordt samen met de client bepaald. 

Meer informatie over PMT kunt u ook vinden op: www.pmtinfosite.nl

 

Raindropmassage
Deze massage wordt uitgevoerd met behulp van essentiële oliën. In de jaren 80 ontwikkelde D. Gary Young een vorm van massage, waarin hij 2 verschillende technieken met elkaar combineerde, waarbij energie in het lichaam weer tot stromen gebracht kon worden. In het algemeen kan een behandeling helpen rugpijn, stijfheid en pijnlijke spieren te verminderen. Het kan je immuunsysteem versterken, het helpt je sneller te herstellen van verwondingen en tevens te ontspannen en nieuwe energie op te doen.
Bij het kopje aanbod kan je hier meer over lezen.

 

Reiki
De oorsprong van Reiki ligt in Japan. Reiki is een Japans woord wat staat voor universele levensenergie; REI betekent universeel en KI is levensenergie. Deze universele levensenergie zit in alle levende wezens: mensen, dieren en planten. Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de universele levensenergie via de handen wordt doorgegeven. BIj het kopje aanbod kan je hier meer over lezen.


Bewaren